CORREU BROSSA

Amb el suport de:  

Correu Brossa és una instal·lació inspirada en Joan Brossa, fruit d'un any de treabll artístic amb alumnes de 5è de primària. Una reflexió sobre el sistema educatiu actual.

Per mitjà del cos, la paraula, les arts plàstiques i la música, nens i nenes de 5è de primària de 3 escoles públiques es van apropar al poeta Joan Brossa, reinterpretant-lo i creant el seu propi arxiu brossià. Amb aquest material es va crear la instal·lació Correu Brossa, que va molt més enllà de la figura del polifacètic creador i el seu univers artístic. Creant un espai que convidava a reflexionar entorn de l’escola i de l’ensenyament actual. 

CORREU BROSSA es va presentar la Sala La Planeta de Girona en el marc del Festival Temporada Alta 2019. 

Aquí podeu veure un vídeo que presenta el procès creatiu del projecte i que ha estat finançat pel programa Interreg Poctefa a través del projecte Mind the Gap

EL COS ES COLA 

Amb el suport de:  

L’arquitectura i el mobiliari de l’escola conceben uns usos concrets dels espais per part dels cossos. Què passa quan alguns cossos hi desencaixen? Què ens volen dir els cossos hiperactius, inadaptats, avorrits, anorèxics, deprimits o distrets? Què és el que l’escola no està veient dels nostres cossos?

 

Els i les estudiants de 4t d’ESO de l’IES Salvador Espriu han creat, a partir d’aquestes reflexions, un dispositiu escènic que introdueix l’espectador en la complexitat del món de l’escola. Un homenatge a la diversitat i a la possibilitat de pensar en moviment.

El COS ES COLA es va estrena el 7 de desembre al Teatre de Salt en el marc Festival Temporada Alta. 

MAR OBERT 

Amb el suport de: 

En uns temps on el mar Mediterrani ens porta imatges dures, carregades de dramatisme, de persones deshumanitzades que fugen desesperadament de les seves cases buscant fortuna a qualsevol preu i aguantant situacions duríssimes, voldríem des de ConArte, reivindicar la pau, la solidaritat i retornar la bellesa a aquest nostre mar, exemple de diversitat cultural, bressol de molts nens, nenes i joves dels “Planters”.


El vídeo clip MAR OBERT, es una cançó escrita, composada i interpretada per Rusó Sala i més de 200 nens, nenes i joves del projecte “Planters” de Figueres i Sant Feliu de Guíxols que van tancar el 2018 un cicle de dos anys treballant l’educació artística dins l’horari lectiu a les escoles. 

AMBAR(T)

Amb el suport de: 

A mode de tancament del procés dels dos primers cursos del projecte “Planters”, els més de 450 participants van mostrar els resultats del treball i esforç realitzat en una producció que porta com a títol Ambar(t) i ha estat conduïda per en Guillem Roma (vídeo, música i lletra), la Marta Roma (arranjaments musicals) i en Santi Serratosa (percussió corporal).

La presentació d’aquest material es va fer a finals de juliol del 2016 a través de les xarxes socials de l’associació ConArte Internacional, de les de tots els centres, de les AMPAs, dels ajuntaments, dels festivals implicats (Festival de Música de Torroella de Montgrí i Temporada Alta) i dels mateixos protagonistes, però també, en presentacions públiques en conferències i jornades locals, nacionals i internacionals dedicades a l’educació artística i a la innovació educativa.

© 2019 Associació ConArte Internacional

conarteinternacional@gmail.com     

  • Icono social Twitter
  • Icono social de YouTube
  • Facebook icono social
  • Icono social Instagram

Segueix-nos!