MANI - FESTA - ACCIÓ

En el marc del projecte europeu POCTEFA Mind the Gap, ConArte Internacional presenta: “Mani-Festa-Acció” una acció col·lectiva on l’alumnat del projecte “Planters” reflexiona sobre els drets culturals i el paper de les arts en l’educació.

 

Amb l’acompanyament de Lo Relacional, més de 500 alumnes de primària i secundària de 8 centres educatius de Figueres, Girona i Salt desenvolupen tallers participatius sobre la vinculació de la cultura i l’educació per elaborar un manifest col·lectiu, creat entre els 27 grups classe participants, que recull totes les aportacions i reivindicacions de l’alumnat per gaudir i participar de les arts: MANIFEST


Coincidint amb la International Arts Education Week impulsada per la UNESCO, entre el 24 i el 28 de maig de 2021, alumnat, docents i artistes presenten i escenifiquen el manifest a l’espai públic, davant d’equipaments i espais culturals com el Teatre El Jardí, el Mercat, l’Auditori dels Caputxins i el Centre Cívic Joaquim Xirau, de Figueres; el Teatre de Salt i la Factoria Cultural Coma-cros, de Salt; i la Marfà de Girona.

MANI - FESTA - ACCIO
Amb el suport de:
Interreg-POCTEFA-MIGAP-CMYK.jpg
logo-ajuntament-de-figueres.jpg
Logo_Ajuntament_Salt horitzontal.jpg
ddgi_il-01.png

LLAR 

LLAR és una reflexió col·lectiva entorn del què és sentir-nos com a casa. En un moment en que tothom es va veure obligat a tancar-se entre les parets dels nostres llocs de residència, reivindiquem la complexitat i diversitat dels espais, experiències, sensacions i persones que ens poden fer sentir o que podem identificar com a casa nostra.


De l’abril al juny del 2020, gairebé 200 participants d’un total de 9 centres educatius de Figueres, Girona, Salt i Sant Feliu de Guíxols han pres part en la producció artística, mitjançant intervencions de dansa, teatrals o musicals. La lletra original de la cançó ha estat creada per Maria Rodés a partir de les aportacions dels mestres i artistes participants. També la base musical és obra de la cantant juntament amb Anna Carné (violoncel) i Meritxell Genís (violí) com a artistes vinculades al projecte, i la col·laboració especial d’Aleix Tobías en la percussió.

El resultat és una producció multidisciplinar que reivindica el valor i el paper de la creació cultural com a part indispensable de la qualitat de vida però també de l’educació i el desenvolupament de les capacitats artístiques de joves i infants, un canal per expressar-nos lliurement i reivindicar-nos.

El vídeo musical resultant ha estat publicat al canal de YouTube de l’entitat el 18 de juny i es preveu dur a terme una presentació oberta al públic amb la cantant Maria Rodés i l’acompanyament musical dels nens i nenes de les orquestres de corda de les escoles El Gegant del Rec de Salt i Anicet de Pagès de Figueres en el marc del Festival Temporada Alta 2020, a través del projecte A Tempo, Arts i Formació.

Amb el suport de:
Interreg-POCTEFA-MIGAP-CMYK.jpg
logo-ajuntament-de-figueres.jpg
Logo_Ajuntament_Salt horitzontal.jpg
Logo Carasso.jpg
ddgi_il-01.png

CORREU BROSSA

Correu Brossa és una instal·lació inspirada en Joan Brossa, fruit d'un any de treabll artístic amb alumnes de 5è de primària. Una reflexió sobre el sistema educatiu actual.

Per mitjà del cos, la paraula, les arts plàstiques i la música, nens i nenes de 5è de primària de 3 escoles públiques es van apropar al poeta Joan Brossa, reinterpretant-lo i creant el seu propi arxiu brossià. Amb aquest material es va crear la instal·lació Correu Brossa, que va molt més enllà de la figura del polifacètic creador i el seu univers artístic. Creant un espai que convidava a reflexionar entorn de l’escola i de l’ensenyament actual. 

CORREU BROSSA es va presentar la Sala La Planeta de Girona en el marc del Festival Temporada Alta 2019. 

Aquí podeu veure un VÍDEO que presenta el procès creatiu del projecte i que ha estat finançat pel programa Interreg Poctefa a través del projecte Mind the Gap

Correu Brossa
Amb el suport de:
Interreg-POCTEFA-MIGAP-CMYK.jpg
ddgi_il-01.png
ATempo-Logo-Positiu.png

EL COS ES COLA 

L’arquitectura i el mobiliari de l’escola conceben uns usos concrets dels espais per part dels cossos. Què passa quan alguns cossos hi desencaixen? Què ens volen dir els cossos hiperactius, inadaptats, avorrits, anorèxics, deprimits o distrets? Què és el que l’escola no està veient dels nostres cossos?

 

Els i les estudiants de 4t d’ESO de l’IES Salvador Espriu han creat, a partir d’aquestes reflexions, un dispositiu escènic que introdueix l’espectador en la complexitat del món de l’escola. Un homenatge a la diversitat i a la possibilitat de pensar en moviment.

El COS ES COLA es va estrena el 7 de desembre al Teatre de Salt en el marc Festival Temporada Alta. 

Aquí podeu veure un VÍDEO que presenta un reportatge del procés creatiu del projecte i que va ser finançat pel projecte A Tempo - Arts i Formació, de la Fundació La Ciutat Invisible. 

Amb el suport de:
imgres-1.jpg
TA-Logotip-pos.png

MAR OBERT 

En uns temps on el mar Mediterrani ens porta imatges dures, carregades de dramatisme, de persones deshumanitzades que fugen desesperadament de les seves cases buscant fortuna a qualsevol preu i aguantant situacions duríssimes, voldríem des de ConArte, reivindicar la pau, la solidaritat i retornar la bellesa a aquest nostre mar, exemple de diversitat cultural, bressol de molts nens, nenes i joves dels “Planters”.


El vídeo clip MAR OBERT, es una cançó escrita, composada i interpretada per Rusó Sala i més de 200 nens, nenes i joves del projecte “Planters” de Figueres i Sant Feliu de Guíxols que van tancar el 2018 un cicle de dos anys treballant l’educació artística dins l’horari lectiu a les escoles. 

Amb el suport de:
Interreg-POCTEFA-MIGAP-CMYK.jpg
logo-ajuntament-de-figueres.jpg
ajuntament-sant-feliu-de-guixols.jpg

AMBAR(T)

A mode de tancament del procés dels dos primers cursos del projecte “Planters”, els més de 450 participants van mostrar els resultats del treball i esforç realitzat en una producció que porta com a títol Ambar(t) i ha estat conduïda per en Guillem Roma (vídeo, música i lletra), la Marta Roma (arranjaments musicals) i en Santi Serratosa (percussió corporal).

La presentació d’aquest material es va fer a finals de juliol del 2016 a través de les xarxes socials de l’associació ConArte Internacional, de les de tots els centres, de les AMPAs, dels ajuntaments, dels festivals implicats (Festival de Música de Torroella de Montgrí i Temporada Alta) i dels mateixos protagonistes, però també, en presentacions públiques en conferències i jornades locals, nacionals i internacionals dedicades a l’educació artística i a la innovació educativa.

Amb el suport de: 
Logo Carasso.jpg
logo-ajuntament-de-figueres.jpg