PLANTERS 

El projecte "Planters" es basa en la presència regular d’artistes a les escoles, que treballen de manera coordinada amb els professors especialistes. Es forma un equip mixt de treball entre especialistes dels centres educatius públics i els artistes en residència que es coordinen i preparen les sessions setmanals de manera conjunta. També és rellevant l’assistència a espectacles o la presència puntual d’artistes de renom als centres en format xerrades, tallers, etc. Un altre aspecte a tenir en compte són les mostres o presentacions públiques dels processos artístics dels estudiants en espais públics que donen visibilitat al projecte i es comparteix així allò après amb la resta d’alumnat del centre i les famílies dels alumnes.

El vincle entre l’educació i les arts a les aules permet aconseguir una millora del clima escolar, afavorir la integració, potenciar el diàleg intercultural i augmentar les capacitats d’aprenentatge de nens, nenes i joves. 

DOCUMENTAL 1R CICLE "PLANTERS"

GRUP DE TREBALL 

El Grup de Treball és un espai de formació on els i les mestres, artistes i gestors culturals participants del projecte es troban i reben formació que poden incorporar en la seva tasca professional, metodologies i instruments de comprensió i actuació lligades directament a les arts i al patrimoni cultural per a fomentar l’aprenentatge, la convivència comunitària i la interculturalitat. Aquesta formació permet orientar el perfil professional dels i les mestres, artistes i gestors/ers  culturals participants fins a una especialització innovadora en art-educació.

EQUIP D'ARTISTES 

Anna Carné Carvajal, Jordi Duran Roldós, Marta Roma Tort, Maria Camats Malet, Meritxell Genis Rodriguez, Marcela Otárola Burgos, David Planas Lladó, Alfredo Salcedo, Companyia Agitart, Nadir Audiovisual i Educació. 

ESCOLA GEGANT DEL REC (Salt)

Orquestra de corda

EscuelaGegantDelRecMuestra 06.JPG

INSTITUT SALVADOR ESPRIU (Salt)

Teatre

IES Salvador Espriu57.JPG

ESCOLA JOSEP POUS I PAGÈS (Figueres)

Ukelele 

2018_11_22_112154.jpg

ESCOLA STA. EUGÈNIA (Girona) 

Teatre

_DSC9024.jpg

ESCOLA LA FARGA

(Salt)

Teatre i Audiovisual

EscuelaLaFarga 10.JPG

ESCOLA ANICET DE PAGÈS (Figueres) 

Orquestra de corda 

Anicet

ESCOLA JOSEP PALLACH (Figueres)

Dansa

2018_11_22_115403.jpg