PLANTERS 

El projecte "Planters" es basa en la presència regular d’artistes a les escoles, que treballen de manera coordinada amb docents especialistes. Es forma un equip mixt de treball entre especialistes dels centres educatius públics i els/les artistes en residència que es coordinen i preparen les sessions setmanals de manera conjunta. També és rellevant l’assistència a espectacles o la presència puntual d’artistes de renom als centres en format xerrades, tallers, etc. Un altre aspecte a tenir en compte són les mostres o presentacions públiques dels processos artístics de l'alumnat en espais públics que donen visibilitat al projecte i es comparteix així allò après amb la resta del centre i les famílies.

El vincle entre l’educació i les arts a les aules permet aconseguir una millora del clima escolar, afavorir la integració, potenciar el diàleg intercultural i augmentar les capacitats d’aprenentatge de nens, nenes i joves. 

DOCUMENTAL 1R CICLE "PLANTERS"

GRUP DE TREBALL 

El Grup de Treball és un espai de formació on docents, artistes i gestors/es culturals participants del projecte es troben i reben formació que poden incorporar en la seva tasca professional, metodologies i instruments de comprensió i actuació lligades directament a les arts i al patrimoni cultural per a fomentar l’aprenentatge, la convivència comunitària i la interculturalitat. Aquesta formació permet orientar el perfil professional de docents, artistes i gestors/es culturals participants fins a una especialització innovadora en art-educació.

EQUIP D'ARTISTES 

Agitart, Georgina Avilés, Sabina Ayats, Maria Camats Malet, Anna Carné Carvajal, Katja Diao, Meritxell Genís Rodríguez, Ovidi Llorente, David Morata, Azucena Moya, Cia. Ortiga, Marcela Otárola Burgos, Gloria Sirvent, Dolors Vidal Vila, Mercè Vila Godoy

ESCOLA EL GEGANT DEL REC (Salt)

Orquestra de corda

EscuelaGegantDelRecMuestra 06.JPG

INSTITUT SALVADOR ESPRIU (Salt)

Teatre

IES Salvador Espriu57.JPG

ESCOLA JOSEP POUS I PAGÈS (Figueres)

Ukelele 

Conarte_edited.jpg

ESCOLA L'AMISTAT
(Figueres)

Ukelele

210525_ManiFestaAccio_ELAmistat_23-ConvertImage.jpg

ESCOLA LA FARGA

(Salt)

Teatre

EscuelaLaFarga 10.JPG

ESCOLA ANICET DE PAGÈS I DE PUIG (Figueres) 

Orquestra de corda 

Anicet

ESCOLA JOSEP PALLACH (Figueres)

Dansa

Conarte.jpg

INSTITUT SANTA EUGÈNIA (Girona) 

Teatre

Conarte.jpg