MIND THE GAP

MIGAP: Accés a l’educació i la cultura per a la generació de capacitats en el territori transpirinenc finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa POCTEFA/ INTERREG. 

Aquesta nova experiència europea liderada per l’Ajuntament d’Osca i juntament amb 11 socis més de l’espai transfronterer, té l’objectiu de facilitar l’accessibilitat a la cultura entre les poblacions més vulnerables.

  • Facebook
  • YouTube
Interreg-POCTEFA-MIGAP-CMYK.jpg
IMG_2636.jpg
FORMACIÓ

ConArte realitza anualment al mes de juliol, conjuntament amb el projecte A Tempo, de la Fundació Ciutat Invisible, un Seminari de pedagogias artístiques per a la transformació social. 

 

Aquests seminaris tenen una durada de 30 hores, 20 de presencials i 10 de treball individual, reconegudes pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més, la formació també té associats els perfils docents d'Educació visual i plàstica i Metodologies amb enfocament globalitzat. Això afavoreix que els docents puguin consolidar la seva plaça en centres educatius que requereixin personal amb perfils professionals específics.

ATempo-Logo-Positiu.png
FCI-logotip-positiu.png
bito dansa 10.JPG
AVALUACIÓ

La gestió de coneixement aplicat a les relacions entre cultura, educació i desenvolupament és l'objectiu que busquem amb els estudis d'impacte de projectes d'art i educació. 

 

L’objectiu principal d’assajar noves fórmules per impulsar el paper de les arts en l’educació s’ha de acompanyar d’un exercici d’avaluació dels impactes que aquestes iniciatives generen entre els nens, nenes, joves I el seu entorn.

Aquests estudis han sigut possibles gràcies al suport de entitats com la Fundació Daniel & Nina Carasso, la Diputació de Girona

  • Avaluació projecte "Planters" cicle 2014 -2016

  • Avaluació projecte LÓVA, La Ópera como vehículo de aprendizaje 

  • Avaluació programa INDIKA (Diputació de Girona) 

Logo Carasso.jpg
ddgi_il-01.png
IMG_4445 editado.jpg
XARXES

La Xarxa Europea d’Observatoris en l’àmbit de les Arts i l’Educació Cultural (ENO) es va fundar el novembre de 2015 a Berlín per conectar centres de coneixement a països europeus. ENO té com a objectiu facilitar l’intercanvi de treballs de recerca i pràctiques innovadores, estimular noves investigacions en educació cultural i artística i donar suport al desenvolupament de l’educació artística en el marc de polítiques i directrius mundials de l’UNESCO per a l’educació, la cultura i el desenvolupament sostenible. ConArte forma part d’aquesta xarxa des de 2017.

eno_logo_1.jpg

L’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades -OAEA- és un espai de recollida, generació i transferència de coneixement d’un teatre i dansa aplicats a l’educació, la salut i la comunitat. Un punt de trobada i de creació d’aliances entre professionals i institucions vinculades a les arts escèniques i l’acció social.

 

Cada vegada són més les escoles, universitats, centres de salut i de serveis socials, festivals, entitats d’iniciativa social, projectes comunitaris, etc. que consideren que les arts escèniques són una oportunitat per la inclusió i, també, cada vegada hi ha més projectes artístics compromesos amb la societat. Com deia el text de presentació del II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades: “els artistes que s’impliquen en un procés creatiu amb la comunitat es transformen ells mateixos i alhora les persones amb qui treballen. S’arriba a un aprenentatge mutu. El públic, d’altra banda, tampoc és passiu, també es transforma.”

Amb aquesta finalitat, l’Institut del Teatre impulsa l’OAEA en col·laboració amb el British Council, ConArte Internacional, el TNC, l’Auditori, la Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el MNAC.